Clearomizer kopen? Lees hier alles wat je wilt weten over de clearomizer!

In de elektrische sigarettenbranche worden vaak moeilijke termen gebruikt, zo ook het woord clearomizer. Maar wat is een clearomizer en waarvoor dient deze?

Ga je een clearomizer kopen? Of heb je er al één in gebruik? Op deze pagina proberen wij al je vragen over de clearomizer te beantwoorden. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via: info@zmoker.nl

Wat is een clearomizer?

Een e-sigaret bestaat voornamelijk uit twee onderdelen, een batterij en een clearomizer. Een clearomizer is het kant en klaar bovenstuk van de e-sigaret wat je vult met e-liquid. In Nederland wordt een clearomizer ook wel verdamper en/of verstuiver genoemd. In de clearomizer bevindt zich de atomizer. In deze atomizer zit een lontje (wick) in gloeidraad gewikkeld. Het lontje is doordrenkt van de e-liquid die hij heeft opgenomen. Als de e-sigaret wordt geactiveerd zal de gloeidraad verhit worden en het vloeistof verdampen. Clearomizer kopen

Het woord clearomizer is ontstaan en op te splitsen naar de woorden ‘clear’ en ‘atomizer’. Het woord clear staat voor de doorzichtige behuizing die je vult met e-liquid, en atomizer staat voor het centrale gedeelte waar het gloeispiraal en lotje in zitten. Ook stamt de naam clearomizer af van de voorganger cartomizer welke niet doorzichtig was. Zoals de meeste ontwikkelingen in de e-sigaretten branche hebben de clearomizers ook een aantal grote voordelen. Een groot voordeel is dat de hoeveel e-liquid gecontroleerd kan worden, waardoor de gebruiker de mogelijkheid heeft om zijn liquid niveau in de gaten te houden waardoor je nooit onverwachts zonder komt te zitten. Het grootste voordeel is dat de clearomizer ten opzichte van de ouder cartomizer een veel grote inhoud heeft voor e-liquid waardoor de zwaardere damper langer voorzien in hun damp behoeften. Deze twee verbeteringen zijn nog niet alleen de clearomizer heeft ook een veel beteren damp en smaakproductie!

Wanneer dien ik de clearomizer te vervangen?

Doordat de clearomizer een gloeispiraal bevat is het moeilijk te zeggen hoe lang deze meegaat. De gemiddelde levensduur is ongeveer twee tot vier weken maar dit is afhankelijk van het rookgedrag van de gebruiker. U dient de clearomizer te vervangen als u bij het dampen een branderige smaak proeft met voldoende e-liquid in het reservoir. CE4 Clearomizer kopen

De clearomizer vullen? Bekijk hier hoe je je clearomizer vult!

Hoe haal je het beste uit je clearomizer?  

Nieuwe clearomizer kopen? Er zijn een aantal zeer goede tips waardoor je de levensduur van de clearomizer kan verlengen. Het meest belangrijke is het schoonmaken en vullen van de clearomizer. Hieronder staat omschreven hoe je dit kan doen.

Schoonmaken van de clearomizer

Je kan de clearomizer schoonmaken met warm water. Schroef het mondstuk van de clearomizer voorzichtig los om het afdichtringetje niet kwijt te raken of te beschadigen. Het best kan je de onderdelen laten weken in een bakje warm water. Je kan de onderdelen ook afspoelen onder de kraan. Let wel op dat je de kraan niet te ver open zet om beschadiging of verlies van gevoelige onderdeeltjes te voorkomen. Laat de onderdelen na het schoonmaken heel goed drogen op een stuk keukenpapier of een theedoek.

Je clearomizer vullen met de juiste (hoeveelheid) e-liquid

Het is heel belangrijk om het e-liquid niveau in de clearomizer op pijl te houden. Het is dan ook aan te raden om niet door te dampen tot het minimale niveau. De smaak komt namelijk het best tot zijn recht bij een goed gevulde clearomizer, hoe meer de clearomizer gevuld is tot het maximale niveau des te beter de smaak en damp van de e-sigaret. E-liquid is gemakkelijk bij te vullen met behulp onze naaldflesjes. Zorg er ook altijd voor dat u de e-liquid vult langs de rand van de clearomizer en NIET in het centrale inhaleerbuisje. Clearomizer kopen

Clearomizer met een plus (+)?

Alle clearomizers zijn ook in een plus (+) uitvoering beschikbaar, hierbij is het centrale gedeelte los te schroeven waardoor de onderdelen stuk voor stuk te vervangen zijn. Hierdoor zal het gebruik op langer termijn iets voordeliger zijn. Bij Zmoker hebben wij de bewuste keuze gemaakt om de plus versies uit het assortiment te halen, dit omdat deze clearomizers uit meerdere losse onderdelen bestaan waardoor de kans op een defect en/of lekkage vele malen groter is.

Clearomizer kopen? Wat zijn de verschillen?

Er zijn heel veel verschillende soorten en kleuren clearomizers verkrijgbaar. Om je een duidelijk beeld te geven hebben wij alle beschikbare modellen hieronder omschreven.

Waarom verkoopt Zmoker alleen de CE4 clearomizer?

Wij hebben een langere periode alle clearomizers in ons assortiment gehad maar door de feedback van onze klanten hebben wij de verkoop beperkt tot alleen de CE4 clearomizer. Deze keuze is gebaseerd op functionaliteit, levensduur en kwaliteit. Doordat de CE4 clearomizer uit minder losse onderdelen bestaat is de kans op een defect en/of lekkage vele malen kleiner. Ook nemen de lontjes van de CE4 clearomizer veel meer op waardoor de beleving en de damp productie veel beter is dan de andere modellen. Voordelen van de CE4 clearomizer:

  • weinig losse onderdelen dus minder kans op lekkage
  • weinig tot geen onderhoud
  • creëert een goede smaak
  • perfecte smaak

Snel en voordelig de CE4 clearomizer kopen? 

Omdat de clearomizer een gebruiksvoorwerp is en relatief vaak vervangen dient te worden hebben wij de onderstaande aanbiedingen:
1 clearomizer kopen    € 3,95
3 clearomizers kopen € 10,95

CE4 clearomizer

De CE4 heeft een lontje (wick) wat het e-liquid opneemt. Doordat het lontje ‘vrij’ in het compartiment zit kan deze goed de e-liquid opnemen. CE4 clearomizer kopen?

CE5 clearomizer

Bij de CE5 is vergelijkbaar met de CE4 alleen is het lontje wat de e-liquid opneemt geïntegreerd in het centrale gedeelte.

CE6 clearomizer 

De CE6 heeft een capaciteit van 2,4ml en meerdere lontjes die de liquid opnemen. Doordat deze clearomizer een capaciteit heeft van meer dan 2ml mag deze niet in Nederland verkocht worden.

CE7, CE8, CE9 clearomizer 

Al deze clearomizers hebben een geïntegreerd lontje een capaciteit van minimaal 2ml. Door de capaciteit van 2ml mag deze niet in Nederland worden verkocht.

Wij hopen dat je met de bovenstaande informatie de juiste keuze kan maken met een clearomizer kopen

Voor meer informatie over de clearomizer kan je ook kijken op Wikipedia