Loading cart contents...
View Cart Checkout
Cart subtotal:

E-LIQUID KOPEN?

Op zoek naar een e-liquid en wil je een e-liquid kopen? Bij Zmoker koop je A-merk e-liquids voor de e-sigaret tegen een zeer scherp prijs. Als onze e-liquids zijn gecertificeerd en voldoen aan de laatste kwaliteitseisen van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Hierdoor weet je dat je altijd een goede keuze maakt! Snel een e-liquid kopen.

 

E-LIQUID: WAT IS E-LIQUID

De vloeistof waarmee je de cartridge of cartomizer van een elektrische sigaret vult wordt e-liquid, e-vloestof en soms e-juice genoemd. Deze e-liquid wordt in de atomizer verhit waardoor deze verdampt. Deze dampen worden als elektrisch roker geïnhaleerd. Dit artikel bevat basis informatie, ben je op zoek naar meer informatie kijk dan op het informatie blog.

 

WAT ZIT ER IN E-LIQUID?

Een e-liquid bestaat hoofdzakelijk uit de stoffen van PG (Propyleenglycol) en VG (Vegetable Glycol), en heeft daarnaast nog wat kleur-en smaakstoffen. Ook kan de e-liquid een nicotinegehalte bevatten naar eigen keuze. Alle stoffen van een e-liquid zijn uitvoerig getest en komen voor in andere consumentenproducten. Zo wordt PG onder andere gebruikt voor de rookontwikkeling in discotheken. En VG wordt veelal gebruikt als vochtvasthoudend middel in cosmetica zoals bijvoorbeeld snoep, margarine en gebak. Een e-liquid kopen is dus een veiliger en gezonder alternatief voor het roken van de traditionele sigaret.


PG

Propyleenglycol zorgt voor de keelkriebel (throat-hit) bij het inhaleren van de damp. Hoe hoger de PG waarde hoe sterker de keelkriebel is. E-liquids met een hogere PG waarde hebben een hogere viscositeit en zijn deze dus meer vloeibaar.


VG

Vegetable Glycol is de Engelse benaming voor de plantaardige glycerine en is de drager voor de aroma’s en eventueel de nicotine. De VG waarde zorgt voor de rookontwikkeling van de e-liquid. Hoe hoger de waarde hoe hoger de rookontwikkeling.

 

 

WELK NICOTINEGEHALTE E-LIQUID?

Als je begint met e-roken weet je waarschijnlijk niet welk nicotinegehalte het best bij je past. De gemiddelde e-roker begint meestal bij het hoogste nicotinegehalte en bouwt dit rustig af naar de gewenste hoeveelheid. Het hoogste gehalte komt namelijk overeen met de nicotine van een normale sigaret. Veel bronnen vermelden dat een nicotinegehalte van 12mg aansluit bij het nicotinegehalte van normale sigaret, deze bewering is niet juist! Dit komt omdat de nicotine van de damp moeilijker wordt opgenomen door de longen waardoor het gevoel een stuk lager is dan bij de gewone sigaret. Snel een e-liquid kopen.

De hoeveelheid nicotine van een e-liquid wordt aangegeven in mg/ml of in procenten. Deze sterkers variëren meestal van de 0mg/ml tot 19mg/ml of 1,9% (10 milligram per milliliter = 1%). Onze e-liquid is verkrijgbaar in vier verschillende nicotinegehaltes. Je kan kiezen uit:
0mg   : geen nicotine.
6mg   : heeft het nicotinegehalte van een light sigaret.
12mg : zit tussen een light en normale sigaret
19mg : komt overeen met een normale sigaret

 

TIPS VOOR HET KOPEN VAN E-LIQUID

Omdat iedereen een andere smaak of voorkeur heeft is het moeilijk aan te geven welke liquid het lekkerst is. Wel kunnen wij je een aantal tips geven.

  • Weet je niet met welke nicotinegehalte je moet beginnen? Kies dan voor de variant van miniaal 18mg (1,8%).
  • Kies voor een algemene tabaks smaak en wissel deze eventueel met verschillende blends van tabak.
  • Kies voor e-liquids van een merk. Deze producten staan garant voor de veiligheid en kwaliteit van.
  • Staar je niet blind naar exotische e-liquid smaken deze gaan heel snel vervelen. Een keertje een aardbeiensigaret inhaleren is leuk maar het laatste wat je wil is de hele dag die aardbeiensmaak in je mond.
  • Tip voor e-liquid kopen: Koop in het begin geen grote hoeveelheden maar enkele flesjes van verschillende smaken. Experimenteer en zoek welke smaak het beste bij je past.


E-LIQUID: HET BELANG VAN DE KWALITEIT

De kwaliteit van een e-liquid is van groot belang, je kan het een beetje vergelijken met hoever je komt met 20 liter diesel in een benzinetank. Heel vaak staren e-rokers zich blind aan de specificaties van een elektrische sigaret. De e-liquid levert net als de batterij en de clearomizer een niet te onderschatten bijdrage aan de dampbeleving. Een e-liquid die bij de verhitting onvoldoende verdampt heeft ongunstige gevolgen voor de dampbeleving. Elektrische rokers willen geen lucht uitblazen maar zijn op zoek naar een volle damp en een prikkeling in de keel die het analoge roken benadert. Jaren geleden bereikte men dit effect voornamelijk door  het verhogen van het nicotine gehalte in de e-liquid. Vandaag wordt er aan de formules gesleuteld om hetzelfde effect te bekomen bij lage (of geen) nicotine gehaltes. Snel een e-liquid kopen.

 

WAT IS DE BESTE E-LIQUID?

Naast de verschillen de smaken is er uiteraard ook veel verschil in kwaliteit. De goedkopere e-liquids zijn vaak afkomstig uit China. Dit zegt niet direct dat de e-liquid slecht is, maar de kwaliteit is niet te garanderen. Inmiddels heeft Zmoker besloten een ruim assortiment aan e-liquids aan te bieden die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen en niet afkomstig zijn uit China. Hierdoor zal de prijs iets hoger zijn, maar wij zijn ervan overtuigd dat je voor deze e-liquids terug blijft komen! Hou er rekening mee dat je geen enkele smaak zal vinden die gelijk is aan de smaak van gewone tabak, wel komen de veel tabakssmaken van Zmoker in de buurt. Snel een e-liquid kopen.


E-LIQUID KOPEN, MAAR WIL JE ADVIES?

E-liquid kopen maar je wilt advies? Bij vragen of advies voor de juiste e-liquid keuze staat Zmoker graag voor je klaar. Onze servicemedewerkers zullen je snel van een antwoord voorzien. U kunt contact met ons opnemen door een e-mail sturen naar info@zmoker.nl, wij proberen deze binnen 3 uur te beantwoorden. Kijkt ook eens bij onze veel gestelde vragen om tot de juiste keuze te komen, daarna kunt u bewust een e-sigaret kopen.

Zmoker biedt u een keuze uit verschillende kwaliteit e-sigaretten en een ruim assortiment aan E-liquids. Snel een e-liquid kopen.