Loading cart contents...
View Cart Checkout
Cart subtotal:

Handleiding beginnen met e-roken

E-roken is vrij eenvoudig, toch is het handig om wat advies bij de hand te hebben. Er zijn altijd wel een aantal tips waardoor je de elektrische sigaret nog sneller en beter in gebruik kunt nemen. Voor de handleidingen van je type elektrische sigaret kan je bij de handleidingen bekijken.


Elektrische sigaret voor het eerst in gebruik nemen.

Wanneer je de e-sigaret voor het eerst in gebruikt neemt is het van belang om de batterij volledig op te laden, hierdoor zal net als bij alle andere soorten oplaadbare batterijen de levensduur worden verlengd. Draai de batterij nooit te strak op de USB lader of clearomizer, vast is vast. De meeste clearomizers zijn voorzien van een rubberen afdichtring. Let hierop bij het in en uit elkaar halen van de elektrische sigaret. Deze ringetjes voorkomen lekkage en kunnen vrij snel kapot gedraaid worden of los schieten. Behandel je elektrische sigaret voorzichtig en zorgvuldig.

Bijna alle batterijen zijn uitgerust met een beveiliging. Deze beveiliging voorkomt dat de elektrische sigaret niet per ongeluk wordt ingeschakeld. Je schakelt de elektrische sigaret in door 5 keer binnen 1,5 seconden op de power knop te drukken. Dezelfde handeling is nodig om de elektrische sigaret weer uit te schakelen. De power knop zal 3 keer oplichten als je switcht tussen deze modes. Houd de power knop ingedrukt tijdens het inhaleren.

De vloeistof in een elektrische sigaret heeft een beetje tijd nodig om tot damp omgezet te worden. Laat de atomizer (het verbrandertje in het tankje) haar werk doen. Door rustiger te inhaleren als bij een gewone sigaret voorkomt u ook dat er niet-verdampte vloeistof door het mondstuk komt.

Een elektrische sigaret is niet te vergelijken met een gewone sigaret. Dit komt omdat de damp van een elektrische sigaret niet zo diep in de longen penetreert als de rook van een tabakssigaret. De partikels van de damp zijn groter dan de partikels van traditionele rook, hierdoor wordt er minder nicotine geabsorbeerd door de longen. Hierdoor is het gevoel en de manier van inhaleren is simpelweg anders.

Drie simpele richtlijnen om goed te dampen

  1. Inhaleer minimaal 3 seconden
  2. Inhaleer niet te hard hierdoor kan er e-liquid in je mond terecht
  3. Houdt de damp niet te lang in de mond. Hoe langer je de damp in je mond houdt hoe minder damp je uitblaast.

 


Elektrische sigaret vullen met e-liquid

De verdamper of clearomizer van de elektrische sigaret kunnen bepaalde hoeveelheid e-liquid bevatten, zorg ervoor dat je nooit meer e-liquid in een tankje vult dan de aangegeven maximale hoeveelheid. Als het tankje geen indicatie (markeringsstreepjes) bevat vul je deze voor ongeveer 80%. Ook adviseren wij de clearomizer te vullen bij ongeveer 10%, hiermee voorkom je dat de elektrische sigaret gaat lekken.

Voordat je de elektrische sigaret vult is het raadzaam om het flesje e-liquid te schudden. Laat de e-liquid na het vullen minimaal twee minuten intrekken. Op deze manier kan de e–liquid goed worden opgenomen door de de lont (wick) van de atomizer.

Zorg er altijd voor dat je de e-liquid vult langs de rand van de clearomizer en NIET in het centrale inhaleerbuisje.


E-liquids bewaren

Je kan de-liquid het best bewaren op een koele donkere plaats. Bewaar de-liquid niet in de ijskast hierdoor drogen ze uit en zal de smaak/damp verloren gaan.


Levensduur clearomizer

De clearomizer is een kant en klaar bovenstuk van de e-sigaret. In de clearomizer bevindt zich de atomizer. In deze atomizer zit een lontje (wick) in gloeidraad gewikkeld. Het lontje is doordrenkt van de e-liquid die hij heeft opgenomen. Als de e-sigaret wordt geactiveerd zal de gloeidraad verhit worden en het vloeistof verdampen. Doordat de clearomizer een gloeispiraal bevat is het moeilijk te zeggen hoe lang deze meegaat. De gemiddelde levensduur is ongeveer twee tot vier weken maar dit is afhankelijk van het rookgedrag van de gebruiker. Je dient de clearomizer te vervangen als je bij het dampen een branderige smaak proeft met voldoende e-liquid in het reservoir.

Voor de juiste onderhoud van je elektrische sigaret kan je kijken op de pagina onderhoud e-sigaret.