Nieuwe studie bewijst dat er geen tweede hand vaping: e-sigaret aerosol bevat minder vluchtige verbindingen dan normaal uitgeademde lucht

Een nieuwe studie werd vandaag in het Journal of Chromatography A. De studie werd uitgevoerd door de Spaanse Raad voor Wetenschappelijk Onderzoek gepubliceerd. Ze meten de niveaus van verschillende vluchtige organische stoffen (VOS, meten ze 156 verbindingen) in de binnenlucht, normaal uitgeademde lucht, rook van tabak sigaretten, uitgeademde lucht van rokers na het nemen van sigaretten rookwolken, e-sigaret aerosol en uitgeademde lucht van vapers na het nemen van e-sigaret trekjes.

Ten eerste wil ik duidelijk maken dat VOS is een grote groep verbindingen, sommige (maar niet alle) die zijn giftig. Het onderzoek heeft een aantal methodologische problemen. In het gedeelte Sampling, ze noemen: “Mensen inspireren en verlopen diep drie keer, dan behouden de adem gedurende 20 s en blies in de Bio-VOC lichaam door middel van een wegwerp kartonnen mondstuk op hun hoogste capaciteit”. Uiteraard hoeft rokers of vapers niet hun adem in te houden voor 20 seconden voordat uitademen de adem. Zo is de studie waarschijnlijk overschat de absorptie van VOS aanwezig in sigarettenrook of e-sigaret aerosol. Echter, nog steeds de informatie is waardevol omdat ze ook gemeten de rook en e-sigaret content.

De resultaten van de studie in feite bleek dat de binnenlucht en de normale uitgeademde lucht bevat meer VOS die de e-sigaret spuitbus! Ik berekende 17 en 25 VOS in de 2 e-sigaretten getest, 36 VOS in de binnenlucht en 42 in een normale (niet-rokers, niet-vaping) uitgeademde lucht. Sigaret tabak rook bevatte 86 VOS en uitgeademde lucht na het roken op dezelfde bevatte een groot aantal van de VOS. Zoals ik al zei, niet alle VOS zijn giftig, maar interessant, waren er gevallen van giftige stoffen die aanwezig zijn in de uitgeademde lucht, maar niet in de e-sigaret aerosol. Bijvoorbeeld isopreen, die is opgenomen als een kankerverwekkende stof in California Proposition 65 (ik hoop het CEH is het lezen van deze reactie), alleen aanwezig in de uitgeademde lucht (zelfs in normale uitgeademde lucht) is, maar niet in de e-sigaret aerosol.

De studie vond nicotine in de uitgeademde lucht na het nemen van e-sigaret trekjes, die naar verwachting en compatibel met de bevindingen uit andere studies. Ik heb reeds voorgesteld in een eerdere opmerking dat de hoeveelheid nicotine in de omgeving is zo laag dat het geen effect heeft (zelfs geen biologisch effect, laat staan ​​een nadelig effect) op die milieuvriendelijke blootgesteld.

Het onderzoek draagt ​​bij aan een eerdere publicatie vinden geen carbonylen (aldehyden) uitgeademd na het nemen van e-sigaret trekjes. Bovendien toont de afwezigheid van verscheidene toxische stoffen niet alleen in uitgeademde lucht, maar ook in de spuitbus, die de veiligheid van e-sigaretten vergelijking met de grote uitstoot van sigaretten tabaksrook relevant is. Hieronder is een tabel van de studie, waaruit blijkt geselecteerde VOS (nd = niet gedetecteerd).

Door dr Farsalinos

meedampen