Loading cart contents...
View Cart Checkout
Cart subtotal:

Onderhoud van uw elektrische sigaret

Doordat de e-sigaret veelal intensief wordt gebruikt is goede onderhoud essentieel. Op deze pagina omschrijven wij hoe je de elektrische sigaret het best kan onderhouden om de levensduur te verlengen.

Na het inhaleren van de elektrische sigaret ontstaat er een condens/damp, ook tussen de clearomizer en de batterij. Deze condens (vocht) zal de werking van je batterij beïnvloeden. Het is aan te raden om de contactpunten bij het opladen van de batterij schoon en droog te maken met een wattenstaafje of een stukje keukenpapier. Je kan hier wat alcohol of spiritus voor gebruiken.

Bijna alle onderdelen (NIET de batterij) kan je schoonmaken met warm water. Schroef het mondstuk van de clearomizer voorzichtig los om het afdichtringetje niet kwijt te raken of te beschadigen. Het best kan je de onderdelen van de e-sigaret laten weken in een bakje warm water. Je kan de onderdelen ook afspoelen onder de kraan. Let wel op dat je de kraan niet te ver open zet om beschadiging of verlies van gevoelige onderdeeltjes te voorkomen. Laat de onderdelen na het schoonmaken heel goed drogen op een stuk keukenpapier of een theedoek.


Langere periode geen gebruik e-sigaret

Wanneer je de e-sigaret een langere tijd niet gebruikt  zal de atomizer zich volzuigen met vloeistof. Hierdoor zal er een “lekkage” ontstaan, dit omdat de e-liquid zich vlakbij het mondstuk ophoopt. Bij regelmatig gebruik zal er niets aan de hand zijn.