De zomer vakantie is begonnen, dit betekent dat veel mensen Nederland verlaten voor het zonnige zuiden en natuurlijk wil je daar ook verder dampen. Waarschijnlijk ben je van plan meerdere liquids te kopen of heb je dit al gedaan, maar kan dit zomaar? Op deze pagina geven wij tips en voorbeelden waar je rekening mee kunt houden.

tempDe temperatuur

Bij een zomerse vakantie kunnen te temperaturen flink oplopen maar deze warmte heeft ook invloed op je liquids. De warmte zorgt ervoor dat je liquid vloeibaarder wordt, ook zorgt de warmte dat de liquids sneller steepen waardoor er donkere kleuren in de liquid ontstaan. Door dit proces kan de smaak van de liquid veranderen. De voorraad liquids kan je het beste bewaren op een gekoelde en donkere plek. Mochten de temperaturen flink oplopen op bijvoorbeeld de camping dan kan je het beste de liquids op een schaduwrijke plek bewaren of in uw koelbox (zonder koel componenten).

Bij extreme hitte kan het voorkomen dat de vloeistof in het tankje van de clearomizer zo vloeibaar waardoor de vloeistof uit de luchttoevoer “zweet” of lekt. Het is misschien vanzelfsprekend, maar de batterij kan je het beste in de schaduw bewaren en niet in de volle zon.

planeVliegen met een elektrische sigaret

Een elektrische sigaret dient in de handbagage vervoert te worden. Je liquid mag ook in de handbagage. Je mag maximaal 10 flesjes van 10 ml meenemen in het vliegtuig. De liquids dienen in een afsluitbare plastic zak vervoert te worden die op de luchthaven verkrijgbaar is. Mocht je niet genoeg hebben aan 100 ml dat kan je de andere liquids in de koffer meenemen. Verpak de flesjes in een plastic zakje zodat er bij een lekkage geen vloeistof op je kleren terecht komt.

Hoe zit het bij de security controle? Bij de security controle van de luchthaven weten ze tegenwoordig heel goed wat een elektrische sigaret is en zal je hier geen problemen mee krijgen. Mocht je handbagage toch nog gecontroleerd worden, leg dan gewoon uit wat de elektrische sigaret is.

Bij het vliegen heb je te maken met drukverschillen, deze drukverschillen hebben invloed op de vloeistof die in de elektrische sigaret zit. Door de druk die wordt opgebouwd in de cabine is de kans groot dan de elektrische sigaret gaat lekken. Om deze onaangename verassing te voorkomen is het aan te raden het tankje met vloeistof te legen voordat je vertrekt.

De veiligheid is de hoogste prioriteit van een luchtvaartmaatschappij. Om hier met je elektrische sigaret een steentje aan bij te dragen kan je het volgende doen. Zorgt dat je elektrische sigaret uitstaat tijdens de gehele vlucht. Het je een elektrische sigaret waarbij de batterij verwijderbaar is, dan kan je de batterij het beste los schroeven en deze opbergen in een doosje.

Voor actuele informatie kan je uiteraard contact opnemen met je vliegtuigmaatschappij en/of luchthaven.

bergMet je auto door de bergen

Naast het vliegtuig gaan ook vele mensen met de auto op vakantie. De kans is groot dat er een bergrit tussen zit waarbij de luchtdruk kan veranderen. Over deze drukverschillen hoef je je niet druk te maken als je rustig door blijft dampen. Door het dampen zal de druk in de clearomizer gelijk blijven waardoor er geen lekkage ontstaat.

zonIk ga op vakantie en neem mee?!?

Misschien wil je niet een standaard liquid onder de brandende zon maar een heerlijke zomerse liquid?  Uiteraard hebben wij deze! Onderstaand een smaakselectie van de best verkocht smaken.

Vape Cirkus ”Augustus The Clown” – een heerlijke zoete appelkruimel smaak.
Vape Cirkus ”Mr Muscle’‘ – een unieke mix van aardbei en slagroom.
Vape Cirkus ”The Acrobat” – een fijne mix van zandkoekjes en bananensnoepjes.
> Of bekijk alle smaken van Vape Cirkus.

Handig voor op reis? Zmoker helpt je!
Elektrische sigaretten case – een etui voor al je dampspullen.
USB autolader – een oplader voor in de auto.
Thuislader – een thuislader voor in het stopcontact.

Wij hopen dat de bovenstaande informatie nuttig is en wensen je een hele fijne vakantie!

Het Zmoker team.